Referenz Bohmerhof

Refurbishing a former estate with cow-sheds into an accommodation for horses was a special challenge for the Fink engineering firm.
The extremely wide barn building was to be rearranged into a layout meaningful for man and horse. The barn was equipped with large stalls on all sides with adjacent paddocks. The remaining space inside the barn is used as a small “pen” with feeding areas and fodder concentrate dispenser.
Manufacture of stalls and paddocks was entirely handed over to HAU.
We are particularly proud of the good cooperation with the engineering firm and project management who made fast implementation of the special design possible.
Naturally, the measurements required during this project were taken by us on site.
Apart from the scenic setting and the perfect external design the Bohmerhof estate offers a variety of interesting features. (http://www.gut-bohmerhof.de)

Completion: spring 2003

Planer: Georg W. Fink

Size: space for approximately 60 horses

Scope of delivery: stalls, indoor pen, paddock fencing, feeding stands

Specials:

  • Custom-made shape of stalls
  • Indoor pen for perfect utilization of space
  • Welded paddock construction, injury-free design
  • Convenient corner stall solution
  • Wood panelling on walls up to a height of  250 cm (98.43”) to protect against impact and bites (on-site solution)
  • 4 different stall fronts
Equipe B with Denya hardwood panels

Modell Equipe B

with Denya hardwood panels

Equipe C with crossbar in door

Modell Equipe C

with crossbar in door

Paddock door with Denya hardwood panels and safety glass

Paddock door

with Denya hardwood panels and safety glass

Paddock: Overall height of 160 cm (62.99“)

Paddock

Overall height of 160 cm (62.99“)